Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na Bambiriádě 2009 si děti užijí lukostřelby, malování i vědomostních kvizů

12. 05. 2009 | Bambiriáda 2009
Spoustu her, zábavy i poučení najdou děti, které se v době od 4. do 7. června 2009 vypraví na tradiční Bambiriádu, pořádanou ve všech krajích ČR. V nabídkových listech rozmanitých dětských a mládežnických organizací a spolků, jejichž prezentace tvoří hlavní náplň celé akce, najdou zájemci mj. lukostřelbu, malování, lanové dráhy, ale také výtvarné dílny, hlavolamy či vědomostní kvizy.

Bambiriádu pořádá již jedenáctým rokem Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) za podpory Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

„Bambiriádou se snažíme vyslat signál rodičům, že tu existuje spousta zajímavých aktivit, které dětem nabízí prostředí založené na kamarádství a morálních zásadách,“ říká předseda ČRDM Aleš Sedláček. Letošní ročník se koná pod heslem  „Nás se to týká!“, odkazujícím mj. na stejnojmenný preventivní projekt ČRDM.

Bambiriada 2009Bambiriádním ruchem ožijí stanová městečka v Berouně, Brně, Českých Budějovicích, Frýdku-Místku, Havířově, Chomutově, Chropyni, Chrudimi, Jihlavě, Karlových Varech, Liberci, Náchodě, Ostravě, Plzni, Praze, Rychnově nad Kněžnou, Třinci a Zábřehu na Moravě.

Bambiriáda 2009 se koná pod záštitou paní Livie Klausové, manželky prezidenta ČR.


A na co konkrétně se mohou malí návštěvníci bambiriádních areálů těšit?

NÁCHOD

Pořadatelé chystají projížďky na koních, převoz přes řeku Metuji, lanovou lávku a keramickou dílnu. Budou mít také možnost vyrobit si sádrovou masku, zastřílet si z luku či kuše, zkusit si malování, batikování nebo se zúčastnit netradičních pohybových her.

BRNO

Specialitou letošní brněnské Bambiriády má být společné skládání puzzle. Každé dítě dostane při vstupu kartičku, na niž bude dostávat na jednotlivých stanovištích razítka za splněné úkoly. Pokud obejde všechna stanoviště a posbírá tak i všechna razítka, bude moci kartičku změnit za jedno puzzle, které nalepí na připravenou plochu. Přispěním každého tedy nakonec vznikne jedinečná mozaika.

CHOMUTOV

Chomutovské bambiriádní menu obsahuje kromě jiného rafting, sádrování, štípání dřeva, střelbu ze vzduchovek, ukázkový skautský tábor nebo přehlídku hasičských dovedností. Novinkou je zábavná akce „Prohoď vejce Evropou“ – pokus o obhození Kamencového jezera vejcem, který bude spojený s prezentací členských zemí EU.

BambiriádaCHROPYNĚ

Nejmenším městem ČR, kde se Bambiriáda koná, je Chropyně. Tamní organizátoři připravují pro malé návštěvníky lanové překážky, zábavné fyzikální pokusy, hry, hlavolamy – ale také například přírodovědnou stezku, kde budou skupinky dětí seznámeny s flórou a faunou okolních lužních lesů.

CHRUDIM

Chrudimští pořadatelé nabídnou dětem lanové aktivity (těm nejmenším nafukovací „skákací hrad“) a opičí dráhu. Ale také jízdu na dvojkole, projížďku na lodičkách, zábavné testy a vědomostní kvizy. Chybět nebudou ani ukázky keltských řemesel. Novinkou je online vysílání internetového rádia „Pohoda“ s možností moderování pro účastníky akce.

PLZEŇ

Návštěvníci plzeňské akce se mohou kromě jiného zúčastnit motivační hry „Bambiriádou s cestovním pasem“; při níž každá z prezentujících se dětských organizací představuje některou ze zemí EU, které děti zábavnou formou poznávají.

PRAHA

Pražská část akce bude zahrnovat mj. panelovou výstavu, jejímž prostřednictvím se  představí široké veřejnosti členská sdružení ČRDM; další novinkou je pozoruhodné naučně-zábavné pexeso, složené z portrétů významných osob, které proslavily naši vlast. Soutěž o pexeso bude spojena s autogramiádou známých osobností přímo na vltavském Střeleckém ostrově… Na slavnostním zahájení 4. června bude také prostřednictvím Armády ČR předán dar základní škole v chudé kosovské obci Šajkovac; půjde o materiální pomoc, která má zlepšit tamní podmínky pro výuku.

Bambiriáda 2009 je doprovodnou akcí Českého předsednictví v Radě EU; jejímu pražskému zahájení má přihlížet kromě mnoha jiných hostů i 120 pozvaných účastníků evropské mládežnické konference, tzv. Youth Eventu. Další informace lze nalézt na adresách www.bambiriada.cz a www.adam.cz.


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle