Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Panelová výstava na Střeleckém ostrově přiblíží veřejnosti desítky dětských sdružení

26. 05. 2009 | Bambiriáda 2009
Panelová výstava, která bude k vidění na Střeleckém ostrově v době od 4. do 7. června 2009 v rámci známé Bambiriády, přiblíží jejím návštěvníkům prostředí dětských sdružení.
Expozice sestává z více než sedmi desítek stručných profilů členských spolků České rady dětí a mládeže (ČRDM) a množství fotografií ilustrujících programovou bohatost jejich činnosti. Za zmínku stojí fakt, že v podobně ucelené formě se tolik občanských sdružení pracujících s dětmi u nás pod jednou střešní organizací dosud nepředstavilo.

Zájemci z řad veřejnosti, pracovníků státní správy i zainteresovaných politiků si díky zmíněné expozici mohou učinit základní představu o tom, kolik zajímavých sdružení v dané oblasti vůbec existuje. Především rodiče také uvidí, jak rozmanitou nabídku volnočasových aktivit určených nejmladší generaci vlastně představují. Vedle „zavedených značek“, jakými jsou například Junák – svaz skautů a skautek, Pionýr, Asociace turistických oddílů mládeže, YMCA či Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, se jim představí i spolky o poznání méně známé. Výstavní panely je tak seznámí s činností Royal Rangers, Koaly, Klubu Pathfinder, Velkého vozu, Zeměpisné společnosti Morava, Lačhe Čhave, OS Gaudolino a mnoha dalších.

BambiriádaJednotlivé panely svého druhu unikátní výstavy představí jejím návštěvníkům pestrobarevný svět dětských oddílů, družin, skupin, hlídek, kmenů a klubů. Chybět na ní nebudou organizace zaměřené na ekologii (Sdružení Mladých ochránců přírody ČSOP, Hnutí Brontosaurus), pobyt v přírodě (Liga lesní moudrosti, Zálesák, Česká tábornická unie), zdravotnickou osvětu a záchranářství (Mládež Českého červeného kříže, Děti bez hranic), duchovní rozvoj osobnosti (Asociace křesťanských sdružení mládeže, Kolpingovo dílo ČR), kulturu (Dětské umělecké studio Milevsko) a třeba i mediální výchovu (Dětská tisková agentura).

„Snažíme se, aby z našich dětí ve sdruženích vyrostly osobnosti, které budou umět prosadit svá přání a budou připravené nést odpovědnost za jejich uskutečnění. Zároveň to budou lidé citliví, upřímní a pracovití. Služba druhým bude pro ně samozřejmostí,“ shrnuje předseda ČRDM Aleš Sedláček. Bambiriádu, jejíž doprovodnou akcí panelová výstava v Praze je, pořádá Česká rada dětí a mládeže již pojedenácté. Letošní ročník se uskuteční ve všech krajích ČR (celkem půjde o 14 měst). „Za zvláště cenné na Bambiriádě považujeme to, že se zde spojily síly jak nestátních neziskových organizací, tak i školských zařízení  pro zájmové vzdělávání – a že je organizována po celé republice,“ poznamenal na nedávné tiskové konferenci MŠMT, věnované právě blížící se Bambiriádě 2009, ministerský náměstek Jan Kocourek.

Čtěte také: Devatero rad pro rodiče při výběru mimoškolních aktivit

Další informace jsou k dispozici na webových stránkách Bambidiády.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !