Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bambiriádu 2010 se povedlo uspořádat v původně slíbeném čase

26. 05. 2010 | Bambiriáda 2010

V neděli 23. května odpoledne skončil 12. ročník největší přehlídky dětských a mládežnických sdružení – Bambiriády. I přesto, že počasí letos akci nepřálo – záplavy kupříkladu do značné míry ochromily její konání v Moravskoslezském kraji – obětaví pořadatelé ji v drtivé většině nakonec přece jen dokázali uspořádat v původně stanoveném termínu.


Jinak řečeno, Bambiriáda 2010 v duchu hesla Tvůj průvodce volným časem ukázala přibližně dvěma stům tisícům návštěvníků cestu ke smysluplnému, účelnému a přitom zábavnému trávení volného času dětí a mládeže.


logoPosloužila jí k tomu ochota tisíců dobrovolníků z desítek sdružení rozmanitého zaměření. Od turistických oddílů mládeže, tábornických a ekologických formací až po křesťansky orientované organizace, záchranářský dorost nebo spolky věnující se zdravotně či jinak znevýhodněným dětem.


Bambiriádními městy letos byly České Budějovice, Cheb, Chomutov, Chrudim, Jihlava, Liberec, Náchod (s pobočkou v Rychnově nad Kněžnou), Ostrava (s pobočkami Frýdek-Místek, Havířov a Třinec), Plzeň, Praha, Příbram, Zábřeh na Moravě a Zlín.


Organizátoři ve Frýdku-Místku se již před akcí rozhodli termín jejího konání kvůli počasí o týden posunout.  „Návštěvnost Bambiriády se udržela prakticky v mezích předchozích let,“ potvrdila projektová manažerka celé čtyřdenní akce Blanka Lišková. Pode ní jde o trend o to cennější, že v letošním roce jednak „vypadl“ z bambiriádního plánu Jihomoravský kraj, a jednak si v některých dalších regionech s pořadateli nepěkně „pohrálo“ počasí.


Při středečním stavění pražské Bambidiády jsme se sice všichni mračili, protože nám do toho pršelo, ale naše myšlenky patřily kolegům na severní Moravě, kde jejich podmínky byly mnohem horší,“ podotkla Blanka Lišková.

Pokud jde o bambiriádní „vlajkovou loď“ v hlavním městě, ta letos změnila svůj přístav a zakotvila na Vítězném náměstí. „V Dejvicích jsme pořádali akci poprvé – a to s sebou vždycky přináší určité problémy. Naše původní obavy se ale naštěstí rozptýlily. Jsme v úzkém kontaktu s návštěvníky, a získáváme tak přímo od nich důležitou zpětnou vazbu. Mohu tedy teď říci, že výběr místa je v pořádku, že pořadatelé i návštěvníci jsou spokojeni a že budeme rádi, pokud se sem budeme moci příští rok vrátit,“ shrnula projektová manažerka Bambiriády.


detiVlastním smyslem celé akce je popularizace volnočasových programů rozličných dětských sdružení, jakož i fenoménu dobrovolnictví, který k nim neodmyslitelně patří. Projekt se postupem času vypracoval do pozice respektované, široce přijímané společenské události, již s povděkem kvituje řada politicky činných osobností.


Kromě naší republiky se Bambiriáda 2010 uskutečnila v předstihu (v době od 10. do 16. května) i v sousedním Slovensku, kde ji podle českého vzoru již posedmé zorganizovala Rada mládeže Žilinského kraje. Akci pořádanou pod mottem „Prevence je víc než represe“ tam bylo možné navštívit v Žilině, Námestove, Liptovském Miluláši a Martine. V Ružomberoku se její konání s ohledem na nepřízeň počasí přesunulo na pozdější termín.


Zdroj: Bambiriáda.cz


Zdeničkaa
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle