Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do bambiriádních areálů zamířily tisíce lidí, ani chladné počasí je zatím neodradilo

6. 06. 2009 | Bambiriáda 2009
I přes poměrně chladné počasí, které druhým dnem provází Bambiriádu 2009, se vydaly v pátek 5. června do areálů v řadě měst, kde se odehrává, další tisíce lidí. Vzhledem k zaměření zmíněné celostátní akce, pořádané již jedenáctým rokem Českou radou dětí  mládeže (ČRDM), je pochopitelné, že většinu z návštěvníků tvořily právě děti.

S chutí a radostí jim vlastní si užívaly programů, které pro ně připravili ochotní dobrovolníci z rozličných dětských sdružení: modelovaly, malovaly, zkoušely, jaké to je ovládat hasičské proudnice, vykřesávaly oheň, učily se základům první pomoci, střílely z luku… – zkrátka se bavily a soutěžily v nepřeberném množství hravých i naučných disciplin.

Spoustu zajímavých „atrakcí“ i námětů pro trávení volného času nabídla kupříkladu brněnská Bambiriáda.  „Vezměte Vaše děti na Kraví horu a nechejte je projít všechna stanoviště plná zajímavých her, zajděte s nimi do planetária, na dětskou mši, do Centra léčivých rostlin a odpoledne třeba na koupaliště,“ vyzvala předsedkyně Jihomoravské rady dětí a mládeže Jana Kučerová brněnskou veřejnost. Jižní Morava je podle ní tradiční baštou dětských organizací: jen po Brně je téměř 300 kluboven, v nichž se schází desetitisíce dětí, o něž se celoročně stará několik tisíc dobrovolníků.
     
Do bambiriádních areálů zamířily tisíce lidí, ani chladné počasí je zatím neodradilo V Praze se v rámci aktivit Národního parlamentu dětí a mládeže (NPDM) uskutečnily dvě besedy s našimi vojáky z misí v Afghánistánu.
     
Bambiriáda si klade za cíl propagovat zejména dětské spolky a mládežnické organizace nabízející návody, jak smysluplně trávit volný čas. Unikátní příležitost nabízí v tomto ohledu panelová výstava na Střeleckém ostrově, která zevrubně mapuje na sedm desítek z více než devadesáti členských sdružení ČRDM, působících po celé České republice.

Čtěte také:
Manželka prezidenta republiky Livie Klausová slavnostně zahájila Bambiriádu 2009
Humanitární akce v rámci Bambiriády 2009 pomůže škole v kosovské obci
Co takhle zajít na Bambiriádu 2009? - Čechy
Pražská část Bambiriády nabídne dětem i soutěž o pexeso
Co takhle zajít na Bambiriádu 2009? - Morava
Panelová výstava na Střeleckém ostrově přiblíží veřejnosti desítky dětských sdružení
Na Střeleckém ostrově bude možné vyhrát vstupenky do Mořského světa

Zdroj: Bambiriáda

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !